© L.A.W.V.VIA-VIA

LANGE-AFSTAND-WANDELVERENIGING

VIA-VIA


Lange Afstand Wandelvereniging "VIA-VIA" is opgericht op 26 januari 1994 en is ontstaan op initiatief van een viertal docenten van de toen nog niet gefuseerde Scholengemeenschap voor VBO "De Brug" te Oosterhout. LAWV "VIA-VIA" heeft zich tot doel gesteld om maandelijks, meestal de eerste woensdag van de maand, voor de enthousiaste wandelvrienden een wandeling te organiseren. Dit kan een rondwandeling zijn, een wandeling in lijn of een traject van een Lange Afstand Wandelpad, zoals het Grenslandpad of het Hertogenpad. Elk lid kan bovendien een bijdrage leveren door een wandeling in te brengen en daarvan verslag te doen. Daarnaast organiseert LAWV "VIA-VIA" in de herfst haar wandelweekend in de Ardennen of Eifel. Maar een hoogtepunt is het tweejaarlijkse wandelweek, waarin gekozen wordt voor een wandeltraject in het buitenland. Zo zijn routes als Tour du Morvan, Circuit Jeanne d’Arc, Circuit Gustave Courbet, de Eifelsteig en de Malerweg uitgangspunt geweest van die inmiddels traditionele wandelweek.

Vanaf de start in 1994 hebben we een groot aantal bestaande wandelrouten van rond 20 KM in Noord-Brabant en Zuid-Limburg gewandeld. Maar er zijn door ons in de loop der jaren vele wandelingen onder eigen beheer uitgezet. Ook meerdaagse wandeltochten in de Belgische Ardennen en Zwitserland, Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn aan onze wandelrouten toegevoegd. Naast bergtochten in Zwitserland en Oostenrijk zijn er wandelprojecten in Frankrijk en Duitsland ondernomen. Van al deze wandelingen en wandelprojecten, het zijn er inmiddels meer dan 250, zijn de routebeschrijvingen terug te vinden op deze internetsite. Bovendien zijn de verslagen van al die wandelaktiviteiten terug te vinden in een uitgebreid archief, sommigen met publicaties in regionale, landelijke en buitenlandse kranten.

© L.A.W.V.VIA-VIA


Van de meeste wandelingen zijn de beknopte routebeschrijvingen met topografische kaart met ingetekende routemarkering per E-mail te bestellen en deze worden na betaling in PDF-Format toegestuurd. Bovendien zijn in onze webshop nieuwe wandelknooppuntkaarten van wandelroutenetwerken beschikbaar. Maar ook gebruikte, vaak in goede conditie verkerende, topografische kaarten en wandelgidsen worden voor aantrekkelijke prijzen aangeboden.

Daarnaast merken de wandelvrienden van LAWV "VIA-VIA", dat steeds meer ervaren en enthousiaste wandelaars gebruik maken van een GPS-ontvanger met als doel dit hulpmiddel te benutten om niet onvoorbereid op stap te gaan. Ook onze wandelvrienden willen ervaringen met de steeds populairdere elektronische wegwijzer als een GPS of Smartphone delen en hebben een cursusaanbod dat is afgestemd op het gebruik van de elektronische wegwijzer en routeplanner van de Satmap Active 10. Deze clinics zijn voor zowel beginners als gevorderden en kunnen in overleg worden gepland. Uitgebreide informatie is op de site te vinden.


                                       LAWV "VIA-VIA", Andromeda 2, 5175 VL LOON OP ZAND, tel. 0416-363327

info.wandelpaden@ziggo.nl


Web Hosting
Laatste wijziging op 23-10-2018
Optimale beeldresolutie 1024 X 768